https://www.ccma.cat/324/la-fundacio-carme-chacon-contra-les-cardiopaties-congenites-es-presenta-al-parlament/noticia/2931088/

El Parlament de Catalunya ha recordat aquest dimarts l’exministra socialista Carme Chacón en la presentació en societat de la fundació que porta el seu nom i que combat les cardiopaties congènites. La política socialista va morir l’abril del 2017 a causa d’una d’aquestes cardiopaties, quan tenia 46 anys.

Familiars, amics i personalitats del món sanitari i de la política han recordat Chacón en la presentació de la fundació, que té com a objectius operar nens amb cardiopaties congènites sense recursos i fer prendre consciència sobre aquestes patologies. La fundació Carme Chacón també formarà metges perquè puguin operar als llocs d’origen. Els primers països on començarà a treballar la fundació són el Marroc, Mèxic i Panamà.

Més nens morts per cardiopaties que per guerres

Cada any neixen a tot el món un milió i mig de criatures amb cardiopaties congènites diverses. D’aquests, 5.000 neixen a l’estat espanyol. La gran majoria d’aquests nens reben tractament, però la falta de recursos en molts països fa que no puguin ser tractats o que la malaltia no es detecti. Actualment, moren més nens per aquestes malalties que per les guerres.

Des que es va crear, el mes d’abril passat, la fundació ja ha firmat programes d’actuació amb països i zones que, ja sigui per vulnerabilitat econòmica o per falta de mitjans professionals, no poden disposar dels tractaments adequats.

Leave a reply